Koronainfo

 

Tästä osiosta löydät tietoa koronapandemian vaikutuksista rajanylitysliikenteeseen sekä Rajavartiolaitoksen ohjeita ja yhteystietoja. 

Jos tarvitset tietoa koronaviruksesta, testivaatimuksista tai karanteenista, soita valtioneuvoston puhelinpalveluun 0295 535 535.

Sisärajavalvonta on päättynyt, mutta tartuntatautilain mukaiset velvoitteet koskevat yhä kaikkia Suomeen saapuvia

Sisärajavalvonta on päättynyt 26.7.2021. Tämä tarkoittaa, että liikenne EU- ja Schengen-maista Suomeen on rajoituksitta sallittua.

Ulkorajaliikenteen rajoitukset jatkuvat yhä useiden maiden osalta (katso rajoitusluokka 2).

Vaikka sisärajavalvonta on päättynyt, Suomeen saapuvia henkilöitä koskevat kaikissa tapauksissa edelleen tartuntatautilain mukaiset velvoitteet ja terveysviranomaisten ohjeet. Tutustu niihin THL:n verkkosivuilta: Ohjeet Suomeen saapuville matkustajille ja työntekijöille

26.7.2021 alkaen Suomeen voivat saapua kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus saadusta ja hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista. Viimeisestä rokotusannoksesta on täytynyt kulua aikaa vähintään 14 vuorokautta. Suomen hyväksymät rokotteet voit tarkistaa THL:n verkkosivuilta: Mitkä rokotevalmisteet hyväksytään maahantulopisteillä? - Infektiotaudit ja rokotukset - THL

 

Poikkeukset rajanylityspaikkojen aukioloajoissa koronapandemian johdosta

  • Vainikkalan rajanylityspaikka avataan henkilöliikenteelle 18.10. alkaen. Junaliikennettä koskevat samat matkustusrajoitukset kuin muutakin liikennettä kolmansista maista. Seuraa VR:n tiedottamista junaliikenteen käynnistymisen ajankohdasta.
  • Vartiuksen rajanylityspaikka on avoinna henkilöliikenteelle klo 8.00-19.00.
  • Niiralan rajanylityspaikka on avoinna henkilöliikenteelle klo 9.00-20.00. 
  • Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikat ovat avoinna henkilöliikenteelle klo 7.00-21.30. Imatran rajanylityspaikka on suljettu henkilöliikenteeltä.
  • Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske tavaraliikennettä eivätkä henkilöitä, joilla on välttämätön ja kiireellinen tarve rajan ylittämiseen aukioloaikojen ulkopuolella (katso lista hyväksyttävistä syistä tarkentavista ohjeista).

Kansalaisneuvonta vain rajanylitysliikennettä koskevista asioista

  • Rajavartiolaitoksen kansalaisneuvontapuhelin: 0295 420 100 (arkisin klo 08.00-16.00)
  • Sähköposti: [email protected]i

Puhelun hinta 0295 -alkuisiin numeroihin

Sisärajavalvonta on päättynyt, joten neuvontanumero on tarkoitettu tiedusteluihin, jotka koskevat ulkorajan kautta Suomeen suuntautuvaa matkustamista.

Rajavartiolaitoksen kansalaisneuvonta on ruuhkautunut ja vastauksessa saattaa kestää tavallista kauemmin. Pyydämme tarkistamaan ajankohtaiset rajanylityksen ohjeistukset ensisijaisesti kotisivuiltamme. 

Jos tarvitsette tietoa koronaviruksesta, tai terveysturvallisuustoimenpiteistä kuten testivaatimuksista tai karanteenista, soittakaa valtioneuvoston puhelinpalveluun 0295 535 535.

 

Teksti Tietoa koronaviruksesta-puhelinneuvonta 0295535535

Yleinen puhelinneuvonta ja chat

Digi- ja väestötietoviraston toteuttamassa puhelinpalvelussa puh. 0295 535 535 ja chatissa saat yleistä tietoa koronaviruksesta, koronarokotteesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä.

Arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Chat-palvelu Valtioneuvoston verkkosivuilla. 

Palvelusta ei saa terveysneuvontaa. Jos kysymyksesi koskee koronatartuntaa tai omaa rokotustasi, ota yhteyttä terveydenhuoltoon.