Sijainti

Pohjois-Karjalan rajavartioston rajajääkärikomppania sijaitsee Kontiolahden kunnassa Onttolassa, noin kymmenen kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Pääset kulkemaan varuskuntaan Joensuun keskustasta bussilla, joka pysähtyy komppanian pääportilla. Kulkuyhteydet ovat siis varsin hyvät ja ne ovat helposti saatavilla.

Päiväohjelma rajajääkärikomppaniassa

Tavallisen palveluspäivän ohjelma rajajääkärikomppaniassa on yleensä seuraavanlainen:

klo 6.00 Herätys ja aamutoimet
klo 6.30 Aamupala
klo 7.30  Aamupäivän palvelus
klo 11.00-12.00  Lounas
klo 12.30 Iltapäivän palvelus
klo 17.00  Päivällinen
klo 18.00 Vapaa-aika (ajoittain mahdollinen iltapalvelus alkaa)
klo 20.30  Iltapalamahdollisuus (ajoittain mahdollinen iltapalvelus päättyy)
klo 21.00  Vapaa-aika päättyy, iltavahvuuslaskenta ja iltatoimet
klo 22.00 Hiljaisuus

 

Vapaa-aika Onttolassa

Rajajääkärikomppaniassa päiväpalvelus päättyy pääosin kello 18.00, jonka jälkeen varusmiehillä on vapaa-aikaa kello 21.00 asti.

Onttolan viihtyisä rajasotilaskoti sijaitsee kivenheiton päässä varusmiesyksiköstä. Rajasotilaskoti sijaitsee sotilasalueen ulkopuolella, jolloin voit huoletta kutsua ja tavata siellä lähiomaisiasi tai ystäviäsi. Voit viettää rajasotilaskodissa aikaasi myös palvelustovereidesi kanssa. Sotilaskodissa voit nauttia esimerkiksi erilaisia grilliannoksia, pizzoja, perinteisiä sotilaskodin munkkeja sekä pelata biljardia, käyttää tietokonetta ja kirjastopalveluja. 

Voit harrastaa vapaa-ajallasi liikuntaa omatoimisesti esimerkiksi kuntosalilla ja lenkkipoluilla. Sotilaskotirakennuksessa on hyvä kuntosali, jonka ohessa on myös iso liikuntasali sekä tatamisali. Varusmiestoimikunnan järjestämissä liikuntakerhoissa pääset kunnon kehittämisen ohessa tutustumaan palvelustovereihin sekä kokeilemaan erilaisia urheilulajeja.

Lomapäivät ja lomajärjestelyt

Rajajääkärikomppanian varusmiehet pääsevät viikonloppuvapaille aina koulutuksen näin salliessa. Viikonloppuvapaat alkavat pääsääntöisesti perjantaina kello 14.00 ja päättyvät sunnuntaina kello 24.00, jolloin sinun tulee viimeistään olla takaisin palveluksessa.

Viikonloppulomien lisäksi voit käyttää henkilökohtaisia lomapäiviä (HL), joiden määrä riippuu palvelusajasta. Jos palvelet 165 vuorokautta, sinulla on käytössä kuusi (6) HL-päivää. Jos palvelet 347 vuorokautta, sinulla on käytössä 18 HL-päivää. Lisäksi sinulle voidaan myöntää ansioituneesta palveluksesta kuntoisuuslomia (KL).