Hyppää sisältöön

Rajavartiolaitoksen strategia 2030 on julkaistu

Julkaisuajankohta 20.6.2024 16.57
Uutinen
Turvana kaikissa oloissa - Rajavartiolaitoksen strategia 2030 -strategian kansi.

Kansainvälisen ja Suomen turvallisuusympäristön perustavanlaatuinen muutos sekä jatkuva ja kiihtyvä teknologiakehitys ovat vaikuttaneet myös Rajavartiolaitoksen toimintaympäristöön olennaisesti ja pitkäaikaisesti.

Rajavartiolaitos on käsitellyt strategiaprosessissaan näiden kehityskulkujen vaikutusta rooliinsa ja tehtäviinsä ja julkaissut uuden strategian:

Turvana kaikissa oloissa – Rajavartiolaitoksen strategia 2030

Rajavartiolaitoksen toiminnan kivijalkoina ovat arvoihin sitoutunut, osaava ja hyvinvoiva henkilöstö, sotilaallisesti järjestetty organisaatio, ajantasaiset säädökset ja sopimukset, tiivis kansainvälinen yhteistyö sekä edistynyt tekniikka ja tiedonhallinta. Strategian toteuttamisen mahdollistaa näiden lisäksi Rajavartiolaitoksen riittävien voimavarojen turvaaminen.

Strategiassa käydään läpi mm. toimintaympäristön muutosten vaikutuksia Rajavartiolaitoksen toiminnan päämääriin ja strategisiin linjauksiin ja näiden asettamia vaatimuksia Rajavartiolaitoksen eri toiminnoille. 
Strategiassa esitetään myös keinoja toimintaympäristöstä nousevien haasteiden hallitsemiseksi ja kansalaisten turvallisuuden vahvistamiseksi.

 
Lisätietoja: 

Rajavartiolaitoksen mediapuhelin: 050 456 2862
Sähköposti: viestinta(at)raja.fi 
arkisin klo 8−16
 

Raja - uutinen Rajavartiolaitos