Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain rannikkovartioston alus vierailee Itämerellä ja Suomessa

Julkaisuajankohta 2.11.2022 9.23
Tiedote

Yhdysvaltain rannikkovartioston (US Coast Guard) National Security Cutter (NSC) Hamilton vierailee Itämerellä ja Suomessa 3.-9.11.2022. Itämerelle suuntautuvan alusvierailun aikana toteutetaan sisäisen turvallisuuden viranomaisten välistä harjoitustoimintaa Suomen Rajavartiolaitoksen ja Yhdysvaltain rannikkovartioston kesken.

Pohjois-Itämerelle ja Suomeen suuntautuvan vierailun alussa, 3.-4.11., järjestetään Suomenlahden merialueella yhteistoimintaharjoitus, johon osallistuvat Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva ja Yhdysvaltain rannikkovartioston NSC Hamilton. Harjoituksen tavoitteena on kansainvälisen yhteistoiminnan kehittäminen alusyksiköiden välillä erityisesti meripelastuksen, mutta myös muiden rannikkovartiostotoimintojen saralla. Rannikkovartiostotoiminnot ovat laaja-alainen käsite, joka sisältää erityisesti rajojenvalvonnan merialueella, meripelastuksen, merenkulun turvatoimet, kalastuksen valvonnan, tullivalvonnan, yleisen lainvalvonnan merellä sekä meriympäristön suojelun.

Harjoituksen jälkeen Hamilton kiinnittyy Turun satamaan. Suomenlahdella toimeenpantavan harjoituksen johtaa Suomenlahden merivartiosto ja Turkuun suuntautuvan alusvierailun järjestelyistä vastaa Rajavartiolaitoksen osalta Länsi-Suomen merivartiosto. Merivartiostot tiedottavat harjoituksesta ja alusvierailusta erikseen.

Lisätietoja vierailun yleisjärjestelyistä sekä Rajavartiolaitoksen ja Yhdysvaltain rannikkovartioston välisestä yhteistyöstä antaa Rajavartiolaitoksen esikunnan meriturvallisuusasiantuntija, komentajakapteeni Tuomas Saarilehto, puh: 0295421153