Hyppää sisältöön

Rajavyöhykkeen kulkua tarkennetaan päivitetyn asetuksen mukaisesti – Lapin rajavartioston jo toteuttamat rajavyöhykkeen muutokset

Julkaisuajankohta 18.7.2022 15.35
Tiedote

Rajavyöhykkeen uuden asetuksen mukaiset merkitsemistyöt ovat käynnissä Lapin rajavartiostossa.

Alla olevissa kartoissa näkyy jo maastoon merkitty ja voimassa oleva rajavyöhykkeen uusi linja (merkitty punaisella katkoviivalla).

1.    Inarin kunta, Virtaniemi–Nellim -alue:

Karttakuva, jossa rajavyöhykkeen uusi linja Inarin kunnassa Virtaniemi–Nellim -alueella.

Karttakuva, jossa rajavyöhykkeen uusi linja Inarin kunnassa Virtaniemi–Nellim -alueella. 


2.    Sodankylän kunta, Luttojoen eteläranta:

Karttakuva, jossa rajavyöhykkeen uusi linja Sodankylän kunnassa Luttojoen etelärannan alueella. 

Karttakuva, jossa rajavyöhykkeen uusi linja Sodankylän kunnassa Luttojoen etelärannan alueella. 

 

Lapin rajavartiosto toteuttaa rajavyöhykkeen merkitsemisen maastoon vaiheittain 31.3.2023 mennessä asetuksessa määritetyn siirtymäajan mukaisesti. Osa asetuksen mukaisista muutoksista toteutuu vasta alkuvuoden 2023 aikana.

Rajavyöhyke kulkee Suomen ja Venäjän vastaisella rajalla. Vyöhykkeen tarkoitus on helpottaa rajan valvomista ja auttaa ylläpitämään rajaturvallisuutta. Lapin rajavartiosto haluaa muistuttaa, että rajavyöhyke kulkee asetuksessa mainittujen kiintopisteiden välillä siten kuin se on maastoon merkitty. Vyöhyke on merkitty maastoon keltaisilla merkinnöillä. Rajavyöhykkeellä kulkeminen ilman lupaa on rangaistavaa. Rajavalvonta on rajavartioston tärkein tehtävä, ja merkitsemistyötä tehdään tämän päätyön ohella. Lapin rajavartiosto tiedottaa rajavyöhykemerkintöjen päivittämisen tilanteesta sitä mukaa, kun työt etenevät. 

Uusi asetus rajavyöhykkeestä ja rajavyöhykkeen takarajasta (416/2022) astui voimaan 15.6.2022. Asetuksella tarkennettiin rajavyöhykkeen kulkua niillä alueilla, joilla se on rajajärjestyksen ja -turvallisuuden ylläpitämisen kannalta mahdollista, muun muassa Sallan, Sodankylän ja Inarin kuntien alueilla.

Lapin rajavartiosto Raja - tiedote