Hyppää sisältöön

Rajavartiolaitos on saanut päätökseen tutkinnan venäläisen valtionilma-aluksen epäillystä alueloukkauksesta

Julkaisuajankohta 21.6.2022 12.27
Tiedote

Tutkinnan tulosten perusteella on selvinnyt, että Venäjän valtion Mi-17 tyyppinen kuljetushelikopteri on lentänyt Suomen ilmatilassa 4.5.2022 aamupäivällä Kiteellä ja Rautjärvellä.

Rajavartiolaitos on saanut valmiiksi 4.5.2022 tapahtuneen epäillyn alueloukkauksen tutkinnan. Tutkinnan tulosten perusteella on selvinnyt, että Venäjän valtion Mi-17 tyyppinen kuljetushelikopteri on lentänyt Suomen ilmatilassa 4.5.2022 aamupäivällä Kiteellä Pohjois-Karjalassa sekä Rautjärvellä Kaakkois-Suomessa.

Venäjän valtion Mi-17 tyyppinen helikopteri on ollut 4.5.2022 suorittamassa valtakunnan rajan suuntaista partiolentoa, kun se on ajautunut Suomen ilmatilaan kahdesti, ensin Kiteen alueella noin 700 metrin syvyyteen ja sittemmin Rautjärvellä noin 500 metrin syvyyteen. Poikkeamat ovat olleet kestoltaan lyhytaikaisia ja helikopteri on palannut Venäjän ilmatilaan oma-aloitteisesti. Teosta epäillyn venäläishelikopterin päällikön henkilöllisyys on jäänyt tutkinnassa epäselväksi.

Tutkinnanjohtaja on esittänyt syyttäjälle esitutkinnan rajoittamista esitutkintalain 3:10.1§ perusteella. Asian käsittelyä jatketaan rajajärjestyssopimuksen mukaisesti Suomen ja Venäjän rajavaltuutettujen kesken.

Rajavartiolaitos ei tiedota asiasta enempää.

Alueloukkauksen esitutkinnasta on vastannut Pohjois-Karjalan rajavartioston rikostorjuntatoimiala. Lisätietoja, tutkinnanjohtaja Tomi Salmi p. 029 542 3000.
 

Raja - tiedote