Hyppää sisältöön

Niiralan rajanylityspaikalle saapui 29 turvapaikanhakijaa

Julkaisuajankohta 17.11.2023 22.15
Tiedote

Pohjois-Karjalassa Niiralan kansainväliselle rajanylityspaikalle saapui 17.11.2023 illan aikana yhteensä 29 henkilöä.

Pohjois-Karjalassa Niiralan kansainväliselle rajanylityspaikalle saapui 17.11.2023 illan aikana yhteensä 29 henkilöä. Henkilöt ylittivät valtakunnanrajan polkupyörillä. Henkilöt hakivat Suomesta turvapaikkaa. Henkilöt eivät totelleet maahan saavuttuaan rajavartiomiehen antamia käskyjä ja kehotuksia siirtyä hallitusti rajatarkastukseen. Rajatarkastusasemalla muutama henkilö pyrki poistumaan joukosta ja heidän aikeistaan ei ollut tietoa. Tilanteen hallitsemiseksi jouduttiin käyttämään lievintä mahdollista voimakeinoa (OC-sumutin) yhteen henkilöön, jonka jälkeen tilanne rauhoittui ja saatiin hallintaan. Henkilö tarkastettiin ja annettiin tarvittava ensiapu ja henkilö voi hyvin. Rajavartiosto ottaa vastaan henkilöiden turvapaikkahakemukset ja suorittaa ensitoimenpiteet, jonka jälkeen henkilöt siirretään Maahanmuuttovirastoon turvapaikkaprosessiin.

Edellä mainittujen lisäksi Niiralan rajanylityspaikalle saapui 17.11.2023 iltapäivällä yhteensä kolme henkilöä normaalin matkustajaliikenteen mukana. Henkilöt hakivat Suomesta turvapaikkaa. Ensi tietojen perusteella tapaus ei liity edellä kuvattuun ilmiöön. Tapaukseen liittyen on käynnistetty esitutkinta epäillystä laittoman maahantulon järjestämisestä.

Niiralan rajanylityspaikka sulkeutui aukioloaikojen mukaisesti 17.11.2023 klo 20.00. Tilanne Niiralan rajanylityspaikalla on rajaviranomaisten hallinnassa.
  
Lisätietoja antaa rajavartioston apulaiskomentaja, puh. 0295 423 002.
 

Pohjois-Karjalan rajavartiosto Raja - tiedote