Hyppää sisältöön

MVX-hankkeen aikataulua tarkennetaan

Julkaisuajankohta 7.12.2023 10.10
Tiedote

Rajavartiolaitoksen kahden uuden monitoimilentokoneen hankintaan tähtäävä MVX-hanke on päättänyt muuttaa kilpailutuksen aikataulua. Uusi aikataulu tähtää toimitussopimuksen solmimiseen kesän 2024 aikana.

Vuonna 2023 MVX-hankkeessa on ollut käynnissä Intermediate RFQ-vaihe, jonka aikana on päivitetty tarjouspyyntöä, neuvoteltu prime-toimittajien kanssa sekä evaluoitu tarjottuja ilma-aluksia ja sensoreita. Aikataulu on tähdännyt hankintasopimuksen solmimiseen vuoden 2023 loppuun mennessä. Syksyn aikana ilmenneiden lisätyötarpeiden myötä hankkeen aikataulu tulee kuitenkin viivästymään korkeintaan noin kuudella kuukaudella.

Viivästymiseen on vaikuttanut hankkeen edetessä havaittu tarve lisäevaluoinneille, joilla pyritään varmistamaan, että tarjotut järjestelmät vastaavat luvattua ja soveltuvat Rajavartiolaitoksen operatiiviseen käyttöön. Myös jo tehtyjen evaluointien analysointi on osoittautunut työläämmäksi kuin mitä alun perin arvioitiin. Lisäksi monimutkaisen ja laajan hankinnan sopimusneuvottelut ovat vaatineet aikaa, ja samanaikaisesti käynnissä olevat Rajavartiolaitoksen muut suuret hankinnat ovat vaikuttaneet MVX-hankkeen resursseihin.

Uuden aikataulun mukaan hankintasopimus valittavan toimittajan kanssa tullaan tekemään kesällä 2024. Viivästys ei vaikuta Rajavartiolaitoksen operatiiviseen toimintakykyyn ja uudet koneet on tarkoitus saada käyttöön vuosien 2026–2027 aikana.

Lisätietoja: Rajavartiolaitoksen monitoimilentokoneiden hankinta | Rajavartiolaitos

Lentokoneen ohjaamo.

MVX-hankkeen tiimi evaluoimassa ilma-alusta.

 

MVX-hanke Raja - tiedote Rajavartiolaitos