Hyppää sisältöön

Lapin rajavartioston toimintaa huhtikuussa 2022

Julkaisuajankohta 13.5.2022 13.09
Tiedote

Ulkorajaliikennettä koskevat rajoitukset ovat edelleen voimassa useiden maiden osalta.

Ohjeita maahantuloon löytyy Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta: https://raja.fi/rajaliikenne-ohjeet-korona.

 

Ulkorajaliikenne itärajalla Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikoilla

Itärajalla Sallan ja Raja-Joosepin kansainvälisillä rajanylityspaikoilla liikenne on pysynyt vähäisenä. Sallassa rajanylittäjiä oli huhtikuussa yhteensä 456 (maaliskuu 2022: 435 henkilöä). Raja-Joosepissa rajanylittäjiä oli huhtikuussa yhteensä 241 (maaliskuu 2022: 188 henkilöä). Huhtikuun hieman maaliskuuta korkeampiin lukuihin vaikuttaa pääsiäisen ajan liikenne. 

Sallan ja Raja-Joosepin kansainväliset rajanylityspaikat ovat avoinna ma-pe klo 8-18 ja la-su klo 9-17 Suomen aikaa.Ulkorajaliikenne Lapin rajavartioston valvomilla lentoasemilla 

Lapin rajavartiosto tekee rajatarkastuksia Enontekiön, Kittilän, Ivalon ja Rovaniemen lentoasemilla. Lappiin suuntautuva talvikauden lentoliikenteen sesonki hiljeni huhtikuussa 2022; vain muutama yksittäinen ulkorajaliikenteen lento saapui Rovaniemen ja Ivalon lentoasemille.Muita Lapin rajavartioston toimintaa kuvaavia lukuja huhtikuulta 2022

Rajatilanne Lapissa säilyi vakaana. Rajaturvallisuustehtävien ohella Lapin rajavartiosto suoritti maastoliikenteen valvontaa yhdessä Poliisin ja Tullin kanssa, sekä antoi virka-apua Poliisille mm. kadonneen henkilön etsinnässä.

Rajavartiolaitos ja Lapin rajavartiosto seuraavat rajaturvallisuuteen vaikuttavia tilanteita tarkasti ja varautuvat reagoimaan muutoksiin nopeastikin yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa. Lapin rajavartiosto osallistuu myös Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin toimintaan ja operaatioihin aktiivisesti; Lapin rajavartiostolla on tällä hetkellä partiot Virossa ja Kreikassa.

Rajavartiolaitoksen päällikkö kenraaliluutnantti Pasi Kostamovaara ja Puolustusvoiman komentaja kenraali Timo Kivinen pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden Ivalossa 19.4.2022, jossa he totesivat Rajavartiolaitoksen ja Puolustusvoimien keskinäisen yhteistyön olevan tiivistä, ja Euroopan turvallisuustilanteen muututtua vielä entistäkin tiiviimpää. Taltion tilaisuudesta voi katsoa Yle Areenasta: https://areena.yle.fi/1-62255920.
 

 

Raja - tiedote