Hyppää sisältöön

Laajamittaisen maahantulon hallinnan harjoitus LATU 23

Julkaisuajankohta 27.9.2023 10.03
Tiedote

Laajamittaisen maahantulon hallinnan harjoitus LATU 23 järjestetään Rajavartiolaitoksen johdolla 2.-6.10.2023.

Harjoitukseen osallistuu sisäministeriön, valtiovarainministeriön, puolustusministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, Rajavartiolaitoksen, Maahanmuuttoviraston, poliisin, suojelupoliisin, tullin, puolustusvoimien, terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen, Etelä-Suomen aluehallintoviraston, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen sekä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson hyvinvointialueiden edustajia. Harjoitukseen osallistuu myös Euroopan raja- ja merivartioviraston, Euroopan unionin turvapaikkaviraston sekä Viron poliisi- ja rajavartioviraston edustajia. 

Harjoitus muodostuu pääkaupunkiseudulla järjestettävästä esikunta- ja johtamisharjoituksesta, Itäisellä Suomenlahdella järjestettävästä rajaturvallisuusharjoituksesta, Kaakkois-Suomessa järjestettävästä rajaturvallisuusharjoituksesta sekä Kaakkois-Suomessa järjestettävästä järjestelykeskusharjoituksesta. Harjoituksen painopiste on uuden lainsäädännön soveltamisen ja valmiussuunnitelmien toimeenpanon harjoittelussa.

Lisätietoja:

Harjoituskokonaisuus sekä esikunta- ja johtamisharjoitus: Harjoituksen johtaja everstiluutnantti Jussi Napola, Rajavartiolaitoksen esikunta, p. 0295 421 000 (vaihde).

Itäisen Suomenlahden rajaturvallisuusharjoitus: Apulaiskomentaja komentaja Mikko Hirvi, Suomenlahden merivartiosto, p. 0295 426 000 (vaihde).

Kaakkois-Suomen rajaturvallisuusharjoitus: Apulaiskomentaja everstiluutnantti Jukka Lukkari, Kaakkois-Suomen rajavartiosto, p. 0295 422 002.

Kaakkois-Suomen järjestelykeskusharjoitus: Johtaja Antti Jäppinen, Maahanmuuttovirasto, p. 0295 463 220.