Hyppää sisältöön

Saksalaismies luvatta Venäjälle Nuijamaalta

Julkaisuajankohta 15.11.2022 13.32
Tiedote

Kaakkois-Suomen rajavartiosto sai teknisen valvontajärjestelmän avulla havainnon rajalla liikkuvasta miehestä maanantaina 14.11.2022 iltapäivällä Lappeenrannan Nuijamaan kylällä.

Rajavartioston partio havaitsi miehen tapahtumapaikalle mentyään Venäjän puolella raja-aukon läheisyydessä. Partio sai käskytettyä miehen takaisin Suomen puolelle. Partio otti miehen kiinni valtionrajarikoksesta epäiltynä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikön suorittamassa esitutkinnassa kävi ilmi, että saksalaismies oli pyrkinyt polkupyörällä noin kahta tuntia aikaisemmin Nuijamaan rajanylityspaikan kautta Venäjälle. Miestä oli opastettu, ettei voi matkustaa Venäjälle, koska hänellä ei ole voimassaolevaa passia eikä Venäjän viisumia. Esitutkinnassa selvisi, että mies oli tämän jälkeen hylännyt polkupyörän noin kahden kilometrin päähän ja kävellyt metsää pitkin Suomen ja Venäjän rajalle.

Saksalaismies on haastettu valtionrajarikoksesta Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen sekä asiaa on käsitelty Viipurin alueen rajavaltuutetun kanssa.

* * *

Lisätietoja tarvittaessa tutkinnanjohtaja kapteeni Ville Mihl puh. 0295 422 000.
 

Kaakkois-Suomen rajavartiosto Raja - tiedote Rajavartiolaitos