Hyppää sisältöön

Rajavyöhykkeen kulkua tarkennetaan päivitetyn asetuksen mukaisesti

Julkaisuajankohta 8.7.2022 16.22
Tiedote

Rajavyöhykkeen uuden asetuksen mukaiset merkitsemistyöt ovat käynnissä Lapin rajavartiostossa. Lapin rajavartiosto toteuttaa rajavyöhykkeen merkitsemisen maastoon vaiheittain 31.3.2023 mennessä asetuksessa määritetyn siirtymäajan mukaisesti.

Lapin rajavartiosto haluaa muistuttaa, että rajavyöhyke kulkee siten kuin se on maastoon merkitty. Rajavyöhyke kulkee Suomen ja Venäjän vastaisella rajalla. Vyöhykkeen tarkoitus on helpottaa rajan valvomista ja auttaa ylläpitämään rajaturvallisuutta. Rajavyöhykkeen leveys on maalla enintään kolme ja merellä enintään neljä kilometriä. Rajavyöhykkeellä kulkeminen ilman lupaa on rangaistavaa. Vyöhyke on merkitty maastoon keltaisilla merkinnöillä.

Rajavalvonta on rajavartioston tärkein tehtävä, ja merkitsemistyötä tehdään tämän päätyön ohella. Lapin rajavartiosto tiedottaa rajavyöhykemerkintöjen päivittämisen tilanteesta tarkemmin maanantaina 18.7. sekä jatkossa sitä mukaa, kun työt etenevät. 
Uusi asetus rajavyöhykkeestä ja rajavyöhykkeen takarajasta (416/2022) astui voimaan 15.6.2022. Asetuksella tarkennettiin rajavyöhykkeen kulkua niillä alueilla, joilla se on rajajärjestyksen ja -turvallisuuden ylläpitämisen kannalta mahdollista, muun muassa Sallan, Sodankylän ja Inarin kuntien alueilla.

Henkilö kiinnittää rajavyöhykekylttiä vehreässä metsämaisemassa.

Kuvassa rajavyöhykemerkintöjen muutostöitä. 

Lapin rajavartiosto Raja - tiedote