Hyppää sisältöön

Open Ship USCGC Eagle ja vartiolaiva Turva

Julkaisuajankohta 31.5.2023 9.53
Tiedote
Purjekoululaiva USCGC Eagle merellä.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Yhdysvaltain rannikkovartioston purjekoululaiva USCGC Eagleen ja Suomenlahden merivartioston vartiolaiva Turvaan.

Vartiolaiva Turva merellä.

Yhdysvaltain rannikkovartioston (United States Coast Guard, USCG) purjekoululaiva Eagle vierailee Suomessa 1.-4.6.2023. Helsinkiin suuntautuvan alusvierailun isännöi Suomen Rajavartiolaitos. Alusvierailun käytännön järjestelyistä vastaa Rajavartiolaitoksen osalta Suomenlahden merivartiosto.

Vierailu on osa Rajavartiolaitoksen ja Yhdysvaltain Rannikkovartioston välistä yhteistoimintaa ja tukee osaltaan organisaatioiden yhteisiä tavoitteita merellisen turvallisuuden edistämiseksi.

Yhdysvaltain rannikkovartioston lippulaiva USCGC Eagle on 90 metriä pitkä kolmimastoparkki. Alusta käytetään Yhdysvaltain rannikkovartioston kadettien koulutukseen.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua USCGC Eagleen sekä Suomenlahden merivartioston vartiolaiva Turvaan Helsingin Eteläsatamassa, Katajanokanlaituri 2 (sijaitsee Helsinki pyörän välittömässä läheisyydessä). 

Vierailijoille järjestetään aluksiin nousun yhteydessä turvatarkastus, jonka yhteydessä on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä. Turvatarkastuksen nopeuttamiseksi ylimääräiset tavarat, kuten laukut, kannattaa jättää matkasta. Tavaroille ei ole säilytystä avoimien ovien aikana. 

USCGC Eagle (Open Ship), huom. aluksella on jyrkkiä portaita
1.6.     klo 12.00–16.00
2.6.     klo 09.00–11.30 sekä klo 15.30–19.00
3.6.     klo 10.00–19.00 

Vartiolaiva Turva (Open Ship), jossa tutustuminen tapahtuu ulkokansilla, ei valokuvausta aluksella
3.6.     klo 10.00–19.00 


Tervetuloa!

Raja - tiedote