Hyppää sisältöön

Mahdollisuuksien Raja – Lapin rajavartiosto esittelee ura- ja työmahdollisuuksia Länsi-Lapin oppilaitoskiertueella ensi viikolla

Julkaisuajankohta 6.10.2023 10.11
Tiedote

Rajavartiolaitos kiertää ensi viikolla 9.-13.10.2023 Länsi-Lapissa tapaamassa oppilaita ja opiskelijoita. Oppilaitoskiertue pysähtyy Kittilässä 9.10., Muoniossa 10.10., Enontekiöllä 11.-12.10. ja Kolarissa 13.10.

Kiertueella PTR-viranomaiset (Poliisi, Tulli ja Raja) esittelevät oman organisaationsa opiskelu- ja uramahdollisuuksia.

Rajavartiolaitos on sisäisen turvallisuuden viranomainen, jonka päätehtävinä ovat rajojen valvonta, rajatarkastukset, rikostorjunta, sotilaallinen maanpuolustus sekä meripelastus.

- Rajavartiolaitos on monipuolinen työnantaja. Työtehtäviä on niin maalla, merellä kuin ilmassa, Lapin rajavartioston henkilöstötoimiston päällikkö majuri Pasi Iittiläinen kertoo. 

Erityisesti Lapissa työtehtävät ovat vaihtelevia. Lapin erityispiirteenä korostuvat monipuoliset maasto-olosuhteet rajavalvonnassa sekä rajatarkastukset maastorajalla ja lentoasemilla.

- Rajavartiolaitokseen voi työllistyä niin rajavartijaksi, upseeriksi kuin erilaisiin siviilivirkoihin. Toivomme, että Lapin nuoret ja muualta Lappiin haluavat kiinnostuvat tehtävistämme. Tervetuloa joukkoomme!, Pasi Iittiläinen toivottaa. 

Poliisin, Tullin ja Rajan yhteinen oppilaitoskiertue on järjestetty aiemmin Ylä-Lapissa viime vuoden joulukuussa. Poliisi ja Raja kiersivät Kaakkois-Suomen oppilaitoksissa syyskuussa 2023.
 

Lapin rajavartiosto Raja - tiedote