Hyppää sisältöön

Lapin rajavartioston toiminta joulukuussa 2021

Julkaisuajankohta 14.1.2022 16.17
Tiedote

Lentosesonki jatkui vilkkaana Lapissa. Ulkorajaliikenteen rajatarkastuksia tehtiin kaikilla Lapin rajavartioston valvontavastuualueen lentoasemilla: Rovaniemellä, Kittilässä, Ivalossa ja Enontekiöllä. Lisäksi rajavartiosto käynnisti valtioneuvoston päätöksen mukaisesti sisärajavalvonnan 28.12.2021.


Joulukuussa lentoliikenne Lappiin jatkui vilkkaana. Lapin rajavartiosto tekee rajatarkastuksia Rovaniemen, Kittilän, Ivalon ja Enontekiön lentoasemilla. 

- Joulun aika ja vuodenvaihde oli lentoliikenteen rajatarkastusten osalta vilkkaudeltaan noin 80 prosenttia siitä, mitä se oli ennen koronaa, everstiluutnantti Janne Kurvinen Lapin rajavartiostosta arvioi.

Lapin rajavartiosto jatkoi yhteistoimintaa Lapin sairaanhoitopiirin ja kuntien terveysviranomaisten kanssa rajanylityspaikoilla. Lisäksi rajavartiosto aloitti valtioneuvoston päätöksen mukaisesti rajavalvonnan EU:n ja Schengen-alueen sisärajoilla 28.12. Sisärajavalvontaa jatketaan päätöksen mukaisesti 31.1.2022 asti.

- Sisärajavalvonta palautettiin jälleen osana koronatoimia ja valvontaan kohdistetaan nyt viranomaisresursseja länsi- ja pohjoisrajoilla sekä lentoasemilla, Kurvinen toteaa.

Ohjeita rajanylitykseen koronapandemian aikana 28.12.2021 alkaen löytyy Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta https://raja.fi/rajaliikenne-ohjeet-korona

Joulukuussa itärajan liikenne Sallassa ja Raja-Joosepissa jatkui edelleen hyvin vähäisenä. 

- Itärajan rajanylitysliikenne on pysynyt jo pari vuotta hyvin hiljaisena koronasta johtuvien ulkorajaliikenteen rajoitteiden vuoksi, eikä lähiaikoina ole nähtävissä isoja muutoksia tähän, Kurvinen sanoo.
 

 

Raja - tiedote