Hyppää sisältöön

Kaakkois-Suomen rajavartioston tiedote koronarajoitusten poistumisesta ulkorajaliikenteessä 1.7.2022

Julkaisuajankohta 28.6.2022 16.28
Tiedote

Koronapandemiaan liittyvät maahantulon rajoitukset Suomen ulkorajoilla päättyvät 1.7.2022 klo 00.00 alkaen eli torstain ja perjantain välisenä yönä. Suomeen saapuvilta matkustajilta ei enää edellytetä rokotus- tai Covid-19 -testitodistuksia eikä rajanylityspaikoilla tehdä koronatestejä. Terveysviranomaiset ovat arvioineet, ettei ulkorajoja koskeville rajoituksille ole enää terveydellisiä perusteita.

Kaakkois-Suomen rajavartioston Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikat ovat 1.7.2022 alkaen auki ympäri vuorokauden.

EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilla matkustajilla tulee edelleen olla voimassa olevat matkustusasiakirjat mm. passi ja viisumi. Ulkoministeriö myöntää viisumit Suomeen. Rajoitusten poistumisen odotetaan lisäävän liikennettä itärajalla. 

Suomalaisten matkustajien tulee huomioida Venäjän rajaliikenteen voimassa olevat koronarajoitukset, joiden valvonnasta vastaavat Venäjän rajaviranomaiset. 


Lisätietoja tarvittaessa antaa Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja everstiluutnantti Jukka Lukkari p. +358 295 422 002

Kaakkois-Suomen rajavartiosto Raja - tiedote