Hyppää sisältöön

Katsaus Kainuun rajavartioston toimintaan toukokuussa 2024

Julkaisuajankohta 5.6.2024 8.38
Tiedote

Rajatilanne säilyi toukokuun aikana Kainuussa ja Koillismaalla vakaana, eikä rajaturvallisuustilanteessa tapahtunut merkittäviä muutoksia. Kainuun rajavartioston valvomat ulkorajanylityspaikat Kuusamossa ja Vartiuksessa ovat suljettuina Valtioneuvoston 4.4.2024 tekemän päätöksen mukaisesti toistaiseksi. Kainuun rajavartiosto pitää yllä valmiutta toimeenpanna uusia Valtioneuvoston päätöksiä ja on tehostanut rajojenvalvontaa vastuualueellaan.

Rajaliikenne

Kainuun rajavartioston valvomien ulkorajanylityspaikkojen kautta ei matkustanut yhtään henkilöä toukokuun aikana, kun taas vuoden 2019 toukokuussa matkustajia oli 34 253.

Rikkomuksia ja rikoksia

Toukokuun aikana Kainuun rajavartiosto paljasti yhden epäillyn maahantulokiellon rikkomisen sekä havaitsi yhden epäillyn laittoman maahantulon järjestämisen. Muita rikoksia tai rikkomuksia ei havaittu toukokuussa.

Harvaan asutun alueen turvallisuustehtävät

Kainuun rajavartiosto osallistui toukokuun aikana viiteen harvaan asutun alueen turvallisuustehtävään.  Neljä näistä liittyi maastopalojen sammutusten avustamiseen ja yksi oli ensivastetehtävä.

Muuta

Otamme mielellämme vastaan kansalaisen vihjeitä ja tapahtumailmoituksia rajaturvallisuushavainnoista;

  • Kainuun rajavartioston johtokeskuksen palvelunumeroon: +358 29 542 4027
  • raja.fi -verkkosivuilta löytyvän vihjekanavan kautta osoitteessa: www.raja.fi/anna-vihje