Hyppää sisältöön

Lapin rajavartioston toimintaa toukokuussa 2024

Julkaisuajankohta 7.6.2024 11.23
Tiedote

Rajatilanne on pysynyt vakaana Lapissa. Sallan ja Raja-Joosepin kansainväliset rajanylityspaikat ovat edelleen suljettuina.

Rajojen valvonta

Rajatilanne on pysynyt vakaana, eikä laittomia valtakunnanrajan rajanylityksiä tapahtunut Lapin rajavartioston toiminta-alueella toukokuussa. Lapin rajavartiostolla on hyvä valmius vastata rajaturvallisuustilanteen muutoksiin, tarvittaessa myös yhteistyöviranomaisten tuella.

Ulkorajaliikenne

Sallan ja Raja-Joosepin kansainväliset rajanylityspaikat ovat suljettuina. Valtioneuvosto on sulkenut Suomen itärajan toistaiseksi. Päätöksen tavoitteena oli pysäyttää Suomen itärajalla käynnissä ollut sääntöjenvastaisen maahantulon ilmiö, ja päätöksen toimeenpanon myötä se keskeytyi. Lisätietoa rajoituksista itärajalla raja.fi-sivuilta.

Lapin rajavartioston valvomista lentoasemista ainoastaan Rovaniemellä tehtiin ulkorajaliikenteen rajatarkastuksia toukokuussa (421 tarkastusta). 

Muuta Lapin rajavartioston toiminnasta toukokuussa 2024

Lapin rajavartiosto mm. valvoi maastoliikennettä yhteistoiminnassa Poliisin kanssa ja antoi Poliisille virka-apua etsintätehtävissä.
 

Lapin rajavartiosto Raja - tiedote