Hyppää sisältöön

Sisärajavalvonta päättyy 31.1.2022

Julkaisuajankohta 31.1.2022 10.10
Tiedote

Sisärajavalvonta päättyy 31.1. Suomen ja kaikkien Schengen-maiden välisessä liikenteessä. Ulkorajaliikenteen rajoituksia sen sijaan jatketaan 14.2. asti.

Myös Schengen-alueen ulkopuolisia EU-maita koskevat maahantulon rajoitukset poistuvat kokonaan 1.2. alkaen sisärajavalvonnan päättymisen vuoksi. 

Maahantulon rajoituksia jatketaan ulkorajaliikenteen osalta 14.2. asti. 

Suomeen EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilta vaaditaan todistus täydestä rokotussarjasta tai alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronataudista. Lisäksi vaaditaan todistus alle 48 tuntia vanhasta negatiivisesta covid-19-testituloksesta. Vaatimus koskee vuonna 2006 tai sitä aikaisemmin syntyneitä.

Edellä mainittuja todistuksia maahantulon edellytyksenä ei vaadita kolmannesta maasta saapuvilta Suomen kansalaisilta, Suomessa pysyvästi asuvilta ulkomaalaisilta, eikä henkilöiltä, joiden maahantulon perusteena on välttämätön syy kuten pakottavat perheasiat tai muut pakottavat henkilökohtaiset syyt. 

Tartuntatautilain mukaiset vaatimukset koskevat kaikkia matkustajia

Kaikkia Suomeen saapuvia matkustajia koskevat kuitenkin aluehallintovirastojen tekemät päätökset pakollisista terveystarkastuksista ja tartuntatautilain mukaiset vaatimukset todistusten esittämisestä.

Ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana | Rajavartiolaitos

Matkustaminen ja koronaviruspandemia - THL

Raja - tiedote