Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain rannikkovartioston alus vierailee Turussa 5.−9.11.2022

Julkaisuajankohta 3.11.2022 16.45
Tiedote
Linja-autot alukselle lähtevät Turun Linnan edustalta, charterbussipysäkiltä.

Yhdysvaltain rannikkovartioston vartiolaiva (United States Coast Guard Cutter, USCGC) Hamilton vierailee Turussa 5.−9.11.2022. Satamavierailun isännöi Länsi-Suomen merivartiosto.

Ennen Turkuun saapumistaan CGC Hamilton osallistuu Suomenlahdella toteutettavaan Rajavartiolaitoksen ja Yhdysvaltain rannikkovartioston väliseen yhteistoimintaharjoitukseen, johon Rajavartiolaitoksesta osallistuu vartiolaiva Turva.

Vierailu tukee Rajavartiolaitoksen ja Yhdysvaltain rannikkovartioston yhteisiä tavoitteita merellisen turvallisuuden edistämiseksi.

CGC Hamiltonin miehistöä tullaan näkemään Turun katukuvassa heidän vieraillessaan kaupungilla ja mm. Turun Linnassa. Länsi-Suomen merivartiosto järjestää CGC Hamiltonin miehistölle merellistä koulutusta vierailun aikana.

Avoimet ovet yleisölle sunnuntaina ja maanantaina

Sunnuntaina 6.11.2022 klo 12.30−16.30 ja maanantaina 7.11.2022 klo 12.30−14.30 CGC Hamiltonilla järjestetään avoimet ovet, jolloin yleisöllä on mahdollisuus tutustua alukseen opastetusti.

CGC Hamilton on kiinnittyneenä Turun satama-alueella ja alukselle pääsee ainoastaan tapahtumaa varten järjestetyllä non-stop linja-autokuljetuksella.

Linja-autot alukselle lähtevät Turun Linnan edustalta, charterbussipysäkiltä (kts. kartta). Paluukuljetus alukselta on takaisin lähtöpaikkaan Turun Linnalle.

Pyydämme huomioimaan, että alus voi vastaanottaa vierailijoita vain yllä ilmoitettuina aikoina, rajatun määrän kerrallaan. Alukselle pääsyä voi joutua jonottamaan, eikä kaikkien halukkaiden pääsyä alukseen voida taata, mikäli kiinnostus on runsasta.

Ensimmäinen kuljetus alukselle lähtee sekä sunnuntaina että maanantaina klo 12.30. Viimeinen kuljetus alukselle lähtee sunnuntaina noin klo 16.00 ja maanantaina noin klo 14.00.

Lisätietoja antaa Länsi-Suomen merivartioston apulaiskomentaja, komentaja Ilja Iljin, p. 0295 427 002.

 

Länsi-Suomen merivartiosto Raja - tiedote