Hyppää sisältöön

Lapin rajavartioston toteuttamat rajavyöhykkeen muutokset 11.8.2022

Julkaisuajankohta 11.8.2022 14.27
Tiedote

Rajavyöhykkeen uuden asetuksen mukaiset merkitsemistyöt ovat olleet käynnissä Lapin rajavartiostossa muun toiminnan ohella. Lapin rajavartiosto on toteuttanut rajavyöhykkeen merkitsemisen maastoon asetuksessa määritetyn siirtymäajan (31.3.2023 mennessä) sisällä.

 

Alla olevissa kartoissa näkyy jo maastoon merkitty ja voimassa oleva rajavyöhykkeen uusi linja kahdella uudella alueella. Uusi linja on merkitty punaisella katkoviivalla ja violetilla viivalla on merkitty aiemmin voimassa ollut rajavyöhyke. Karttakuviin merkitty linja ja maastoon tehdyt merkinnät voivat poiketa vähäisissä määrin. Lapin rajavartiosto haluaa muistuttaa, että rajavyöhyke kulkee asetuksessa mainittujen kiintopisteiden välillä siten kuin se on maastoon merkitty.
 
Muutokset on toteutettu alueilla:

 

1.    Inarin kunta, Santapää - Seitapää

Kuvassa rajavyöhykkeen uusi linja Inarin kunnassa, alueella Santapää - Seitapää.
Karttakuva, jossa rajavyöhykkeen uusi linja Inarin kunnassa, alueella Santapää - Seitapää.

 

2.    Inarin kunta, Kontospää – Sähmivaara – Iso-Siikajärvi

Kuvassa rajavyöhykkeen uusi linja Inarin kunnassa, alueella Kontospää - Sähmivaara - Iso-Siikajärvi.
Karttakuva, jossa rajavyöhykkeen uusi linja Inarin kunnassa, alueella Kontospää - Sähmivaara - Iso-Siikajärvi.

 

Uusi asetus rajavyöhykkeestä ja rajavyöhykkeen takarajasta (416/2022) astui voimaan 15.6.2022. Asetuksella tarkennettiin rajavyöhykkeen kulkua niillä alueilla, joilla se on rajajärjestyksen ja -turvallisuuden ylläpitämisen kannalta mahdollista, muun muassa Sallan, Sodankylän ja Inarin kuntien alueilla. 
 
Rajavyöhyke kulkee Suomen ja Venäjän vastaisella rajalla. Vyöhykkeen tarkoitus on helpottaa rajan valvomista ja auttaa ylläpitämään rajaturvallisuutta. Rajavyöhyke on merkitty maastoon keltaisilla merkinnöillä. Rajavyöhykkeellä kulkeminen ilman lupaa on rangaistavaa. 
 
 
Lisätietoja tarvittaessa: Lapin rajavartioston mediapuhelin p. 0295412533.

Lapin rajavartiosto Raja - tiedote