Hyppää sisältöön

Itärajan esteaidan pystyttäminen etenee – tervetuloa mediatilaisuuteen 30.5.2023

Julkaisuajankohta 22.5.2023 13.25
Tiedote

Hyvä median edustaja.Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi Rajavartiolaitoksen järjestämään itärajan esteaita -hankkeen mediatilaisuuteen. Tilaisuus järjestään tiistaina 30.5.2023 kello 9.00–11.00 Imatran rajatarkastusasemalla ja työmaa-alueella (Pietarintie 1, 55610 Imatra).

Myöhemmin saman päivän aikana järjestetään samansisältöinen ulkomaiselle medialle suunnattu mediatilaisuus.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen

Tilaisuus järjestetään rajavyöhykkeellä aitatyömaan alueella, minkä vuoksi osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudu perjantaihin 26.5. klo 12.00 mennessä lähettämällä median nimi, osallistujan/osallistujien nimet ja syntymäajat osoitteeseen [email protected]. Varaa tilaisuuteen mukaan henkilöllisyystodistus.

Tilaisuuteen ei ole mahdollista osallistua, jos ei ole ilmoittautunut määräaikaan mennessä tai ilmoittautumisesta puuttuu tarvittavia tietoja. Tilaisuuteen ei ole mahdollisuutta osallistua etäyhteyksillä.

Tilaisuudessa on varattu aikaa kysymyksille. Haastatteluja voidaan toteuttaa työmaahan tutustumisen aikana. Kerrothan jo ilmoittautuessasi, mikäli haluat haastatella tiettyä henkilöä ja mistä aiheesta.

Tilaisuudessa käydään työmaa-alueella ja siellä on mahdollista kuvata. Siirtyminen kuvauspaikalle tapahtuu Imatran rajatarkastusasemalta jalkaisin. Pyydämme varautumaan työmaa- ja maastokelpoisiin varusteisiin.

Saapuminen tilaisuuteen

Pyydämme ilmoittautuneita saapumaan 30.5.2023 viimeistään klo 08.45 Imatran rajatarkastusasemalle (Pietarintie 1, 55610 Imatra). Tilaisuuteen voivat osallistua vain määräajassa ilmoittautuneet. Tarkistamme nimet saapuessanne asemalle.

Ohjelma

Tilaisuutta isännöi Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja Jukka Lukkari ja läsnä ovat itärajan esteaidan hankepäällikkö Ismo Kurki, rajavalvonnan toimialajohtaja Joonas Miettinen ja pilottivaiheen pääurakoitsija GRK Suomi Oy:n työnjohtaja Elmeri Ollikainen.

Tilaisuuden sisällöstä lähetetään medialle tiedote tilaisuuksien päätyttyä. Sama tiedote jaetaan tiedotustilaisuudessa median edustajille.

Tilaisuuden ohjelma:

8.45 Saapuminen (Pietarintie 1, 55610 Imatra).
9.00 - Mediatilaisuuden avaus. 
9.10 – 9.30 Siirtyminen työmaa-alueelle. 

9.30 – 10.40 Esittely hankkeen etenemisestä, tutustuminen esteaitatyömaahan (alueella on pystytettyä aitaa) ja haastattelut maastossa. Kuvaaminen on mahdollista.

  • everstiluutnantti Jukka Lukkari
  • hankepäällikkö Ismo Kurki
  • kapteeni Joonas Miettinen
  • GRK:n työnjohtaja Elmeri Ollikainen

10.40 – 11.00 siirtyminen työmaa-alueelta rajatarkastusasemalle ja tilaisuuden päättäminen. 

Yleistä tietoa

Eduskunta on vuoden 2022 neljännessä lisätalousarviossa myöntänyt Rajavartiolaitokselle 6 M€:n rahoituksen esteaidan pilotointiin. Lisäksi eduskunta on myöntänyt vuoden 2023 talousarviossa Rajavartiolaitokselle 139 M€:n rahoituksen esteaidan tärkeimpien kohteiden, käytännössä rajanylityspaikat lähialueineen, toimeenpanoon. Rajavartiolaitos on asettanut hankkeen toimeenpanemaan esteaidan rakentamisen.

Rajavartiolaitos on läsnä itärajalla kaikissa olosuhteissa vuoden jokaisena päivänä. Vastaamme rajavalvonnasta, rajatarkastuksista, alueellisen koskemattomuuden valvonnasta ja turvaamisesta sekä lukuisista muista tehtävistä raja-alueella. Tuemme myös muita viranomaisia heidän toimissaan rajaseudulla.

Itärajan esteaita -hanke on edennyt pilottivaiheeseen ja tavoitteena saada pilottivaihe valmiiksi kesällä 2023.

Lisätietoja hankkeesta voit lukea verkkosivuiltamme 

Lisätietoja tilaisuudesta antaa:
 
Kaakkois-Suomen rajavartioston viestintäsihteeri Enni Matikainen, puh. 0295 422 061.
 

Itärajan esteaita Raja - tiedote