Våren kommer

6.4.2021 15.56
Pressmeddelande

Påskveckan var lugnare en föregående vecka i Västra Finlands sjöbevaknings område. Totalt inträffade det 10 incidenter i området då det förra veckan var 18.

Isläget är svagt och oförsägbart, trots detta påträffas det personer som rör sig på isen. Samtidigt är båtsäsongen i startgroparna och påsken firades i skärgården. Den drivande isen kombinerat med hård vind gjorde att material drev iväg från stränderna, i farlederna påträffades stockar, bryggdelar och delar från en betongbrygga. Om er båtsäsonghar börjat kom ihåg vikten av bra utkik och rätt situationshastighet så ni hinner väja i tid för överraskande objekt i vattnen.

Västra Finlands sjöbevakning fortsätter med inregränsövervakning enligt statsrådets bestämmelser. Under påskveckan öppnades  fem nya förundersökningar och det skrevs fem böter angående gränsöverskridning. Under den senaste tid har det ökat med händelser av att samma personer försöker komma över gränsen utan tillräckliga grunder. I förra veckan togs en person fast då han två gånger försökte komma över gränsen trots personen har inreseförbud.

Västra Finlands sjöbevakning önskar alla en trygg början av våren!  

Raja - tiedote