Hoppa till innehåll

Svara på Gränsmuseets enkät och ge din åsikt om museireformerna

Utgivningsdatum 13.4.2021 12.36
Pressmeddelande

Svara på en kort enkät om Gränsmuseet och ge din åsikt om vad som intresserar i museet och hur museet kunde förbättras. Gränsmuseet, som presenterar Gränsbevakningsväsendets historia i Imatra, utvecklar sin verksamhet kraftigt och du kan påverka slutresultatet.

Gränsmuseet i Immola kasernområde håller på att förnya sin utställning och annan museiverksamhet. År 2022 förnyas basutställningen fullständigt när Gränsmuseet flyttar till den gamla stabbyggnaden som renoverats i kasernområdet. I den här enkäten kartlägger vi bland annat vad du vill se, göra och uppleva i det nya Gränsmuseet. Det finns också frågor om Gränsmuseets andra utvecklingsidéer. De flesta frågorna har svarsalternativ, men du kan också lämna längre hälsningar till museet. Gränsmuseets personal beaktar alla svar i sitt utvecklingsarbete. 

Gränsmuseets utställning livas upp redan nästa sommar med bland annat ljudeffekter och animerade föreställningar om Gränsbevakningsväsendets historia. Föremålen i vitrinerna uppdateras och nu lyckas även posering med den legendariska maskinpistolen Suomi. Kom och se och uppleva!

Svara på enkäten om Gränsmuseet (Webropol). Svarstiden går ut 09.05.2021.

Bekanta dig med Gränsmuseets webbplats på adressen raja.fi/sv/gransmuseet.

Raja – pressmeddelande