Hoppa till innehåll

Rajavartijan peruskurssi alkoi 10.1.2022

Julkaisuajankohta 21.1.2022 9.06
Tiedote

Kurssilaiset otettiin vastaan ja opinnot aloitettiin koronaturvallisesti neljässä osastossa. Tänä vuonna järjestään sekä suomen-, että ruotsinkielinen peruskurssi.

Rajavartijan peruskurssi aloitti opintonsa 10.1.2022 Raja- ja merivartiokoululla Imatralla. Rajavartijan peruskurssi toimeenpannaan suomen- ja ruotsinkielisenä. Kurssilaiset otettiin vastaan koronaturvallisin järjestelyin ja jaettiin heti alussa neljään osastoon. Jokaisella osastolla on omat luokka- ja majoitustilat.

Opiskelijapaikkoja kurssilla on raja- ja merivartiostoihin sekä vartiolentolaivueeseen. Rajavartijan peruskurssi opiskelee Raja- ja merivartiokoululla Imatralla. Lisäksi ruotsinkielisen peruskurssin koulutusta järjestetään osittain Turussa. Lisäksi kurssiin sisältyy työharjoittelua tulevilla työpaikoilla. Peruskurssi antaa opiskelijalle valmiudet ammattiosaamista vaativiin kenttätason rajatarkastus- ja rajojen valvonnan tehtäviin. Kurssilta valmistuu rajavartijan virkaan. Kurssi päättyy 16.12.2022 Imatralla.

Kurssin vahvuus on 73 henkilöä, joista 14 on naisia. Suomenkielisellä kurssilla on 61 opiskelijaa ja ruotsinkielisellä 12.

Raja - tiedote