Maahantulon rajoituksiin muutoksia

12.2.2021 15.14
Tiedote

15.2.2021 alkaen maahantulon rajoitukset Islannista poistuvat. Maahantulon rajoitukset puolestaan palautetaan Ruandan asukkaille Ruandasta Suomeen saapuvassa liikenteessä. Lisäksi rajanylityspaikkojen aukioloaikoja rajoitetaan.

Maanantaista 15.2. alkaen Suomen ja Norjan välisen maarajan rajanylityspaikkojen sekä Suomen ja Ruotsin välisellä maarajalla Karesuvannon, Kolarin, Muonion ja Pellon rajanylityspaikkojen aukioloa rajoitetaan.  

Niiralan, Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikkojen aukioloa rajoitetaan henkilöliikenteen osalta 19.2.2021 alkaen. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske tavaraliikennettä eivätkä henkilöitä, joilla on välttämätön ja kiireellinen tarve rajan ylittämiseen aukioloaikojen ulkopuolella. Aukioloaikojen rajoittaminen keskittää rajanylitysliikenteen pääsääntöisesti päiväaikaan ja iltaan, jolloin terveysviranomaisilla on mahdollisuus olla läsnä rajanylityspaikoilla ja tavoittaa kaikki rajanylittäjät.

Aukioloaikoihin liittyvät päätökset tekee Rajavartiolaitoksen hallintoyksikön päällikkö sen jälkeen, kun hän on kuullut alueellisia ja paikallisia terveysviranomaisia sekä tarvittaessa muita viranomaisia. Alueelliset rajavartioviranomaiset tiedottavat tarkemmin rajanylityspaikkojen aukiolosta.
 

Raja - tiedote