Rajajääkärikomppaniassa varusmiehet saavat koulutuksen vaativiin tiedustelutehtäviin. Kaikille varusmiehille koulutettavia asioita ovat muun muassa ase- ja ampumakoulutus, sissitoiminta- ja pioneerikoulutus sekä viesti- ja lääkintäkoulutus. Kaikki varusmiehet saavat myös rajavartiointikoulutuksen, joka mahdollistaa toiminnan Rajavartiolaitoksen päätehtävissä kriisiaikana sekä tarpeen ilmaantuessa jo rauhankin aikana. Koulutuksen aikana varusmiehet oppivat toimimaan haastavissa olosuhteissa sekä selviytymään luonnossa. 

Koulutuksen sisältö

Rajajääkärikomppanian koulutus jakautuu palvelusajan mukaan 347 vuorokautta kestävään johtajakoulutukseen sekä 165 vuorokautta kestävään miehistökoulutukseen. Uudet varusmiehet saavat ensin alokaskoulutusjaksolla sotilaan peruskoulutuksen, jonka jälkeen he vannovat sotilasvalan ja saavat rajajääkärin arvon. Tämän jälkeen he jatkavat koulutushaarajaksolle. Koulutushaarajaksolla varusmiehet syventävät aiemmin opittuja sotilaan perustaitoja ja aloittavat tiedustelijan tarvitsemien taitojen opettelun. 

Alokaskoulutus- ja koulutushaarajaksojen jälkeen varusmiehet jatkavat joko miehistötehtävissä erikoiskoulutus- ja joukkokoulutusjaksojen koulutukseen tai johtajakoulutukseen liittyen aliupseerikurssille.