Hyppää sisältöön

Venäläisen pariskunnan lähes sadan vuorokauden luvaton oleskelu Schengen-alueella

Julkaisuajankohta 9.5.2023 15.59
Tiedote

Vaalimaan rajatarkastusaseman maastalähtötarkastuksessa paljastui maanantaina 8.5.2023 tapaus, jossa venäläinen pariskunta oli matkustanut eri reittejä Espanjaan ja jäänyt luvattomasti alueelle lähes sadan vuorokauden ajaksi.

Pariskunnalle syntyi oleskelun aikana lapsi Espanjassa. Asian selvittämisen aikana selvisi, että synnyttämään menossa ollut äiti oli saapunut Suomeen 5.11.2022 Vaalimaan rajanylityspaikan kautta ja kertonut matkustavansa vanhempiensa luokse. Tosiasiassa nainen oli jatkanut matkaansa suoraan Espanjaan, minne perheen isä oli matkustanut muutamaa päivää aikaisemmin toisen maan kautta.
        
Tuoreella isällä luvatonta oleskelua Schengen-alueella muodostui 96 vuorokautta ja äidillä 95 vuorokautta. Henkilöiden käännyttämisestä ja maahantulokieltoon määräämisestä on tehty esitys Maahanmuuttovirastolle.

Viime syksynä astui voimaan päätös venäläisten turismitarkoituksessa tehtävien matkojen rajoittamisesta. Tämän jälkeen venäläisten yritykset kiertää rajoituksia ovat yleistyneet itärajalla. 

Kaakkois-Suomen rajavartiosto selvittää päivittäin kymmeniä maahantulon edellytysten todenmukaisuuteen liittyviä epäilyjä ja evää pääsyn merkittävältä osalta matkailijoista voimassa olevien turismiliikenteeseen kohdistuvien rajoitusten perusteella.


Lisätietoja Kaakkois-Suomen rajavartioston viestinnän kautta 0295 422 060.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto Raja - tiedote Rajavartiolaitos