Hyppää sisältöön

Toimivaa viranomaisyhteistyötä Rauma21-paikallispuolustusharjoituksessa

14.9.2021 11.11
Tiedote

Länsi-Suomen merivartiosto osallistui 7.-10.9.2020 Porin Prikaatin järjestämään Rauma21 -paikallispuolustusharjoitukseen.

Harjoitukseen osallistui Puolustusvoimien joukkojen lisäksi henkilöstöä ja kalustoa muun muassa Rajavartiolaitokselta, Lounais-Suomen poliisilaitokselta, Satakunnan pelastuslaitokselta, Tullista, Satakunnan sairaanhoitopiiristä ja Rauman satamasta. Rajavartiolaitokselta harjoitukseen osallistui Länsi-Suomen merivartioston Porin merivartioyksikön partioita sekä Vartiolentolaivueen ilma-aluskalustoa. Länsi-Suomen merivartioston tavoitteina harjoituksessa oli muun muassa harjoitella toimintaa normaaliolojen häiriötilanteissa sekä siihen liittyvää viranomais- ja sidosryhmäyhteistyötä.

Merivartiosto harjoitteli viikon aikana laajalti Satakunnan alueella ja kattavasti eri toimijoiden kanssa.  Merivartioston osalta harjoitus huipentui 9.9.2020 järjestettyyn vaativaan moniviranomaistilanteeseen Rauman edustan merialueella.

Vaativat normaaliolojen häiriötilanteet edellyttävät aina usean eri viranomaisen resursseja ja tiivistä yhteistyötä niin viranomaisten kesken, kuin muidenkin sidosryhmien kanssa. Tämä on Suomessa perinteisesti ollut hyvällä tolalla. Tämänkin harjoituksen perusteella merivartiosto voi todeta Satakunnan alueen sidosryhmäyhteistyön olevan joustavaa ja korkeatasoista. Harjoitukselle asetetut tavoitteet todetaan saavutetuiksi.

Raja - tiedote