Hyppää sisältöön

Suomenlahden merivartiosto järjesti öljyntorjuntaharjoituksen Kotkan edustalla 11.5.2021

12.5.2021 14.20
Tiedote

Rajavartiolaitos vastaa torjuntatoimien johtamisesta, mikäli ympäristövahinko tapahtuu avomerellä Suomen talousvyöhykkeellä tai aluevesillä aavalla selällä.

Merellä öljyntorjuntapuomi, merivartioston vene, Kymenlaakson pelastuslaitoksen vene ja öljyntorjuntasopimusalus Grisslan.

Rajavartiolaitokseen kuuluva Suomenlahden merivartiosto järjesti 11.5. öljyntorjuntaharjoituksen itäisellä Suomenlahdella Kotkan edustalla. Harjoitus pidettiin yksipäiväisenä terveysturvallisuus ja koronariskien edellyttämät suojaustoimet huomioiden. Suomenlahden merivartioston Kotkan merivartioaseman järjestämään harjoitukseen osallistuivat kolme merivartioston venettä, Kymenlaakson pelastuslaitoksen vene ja öljyntorjuntasopimusalus Grisslan. Tämänkertaisessa harjoituksessa keskityttiin käytännön torjuntatoimien johtamiseen ja yhteistoimintaan, raskaan avomeriöljyntorjuntapuomin siirtämiseen ja puomien hyödyntämiseen öljyvuodon leviämisen rajoittamisessa.

Ympäristövahinkojen torjunnassa korostuvat muun muassa jatkuva valmius 24/7 periaatteella, laadukas harjoittelu ja toimiva viranomaisyhteistyö. Harjoituksilla pyritään edistämään merellisiin monialaonnettomuuksiin ja ympäristövahinkojen torjuntaan varautumista.

Raja - tiedote