Hyppää sisältöön

Sisärajavalvontaan muutoksia 19.7. alkaen - Suomen puolen rajanylityspaikkojen aukioloaikojen rajoitukset poistuvat Norjan vastaiselta maarajalta

16.7.2021 14.40
Tiedote

Valtioneuvosto päätti 15.7.2021 Suomen ja Norjan välisen maarajan Suomen puolen rajanylityspaikkojen aukioloaikojen rajoitusten poistamisesta. Rajan ylittäminen on mahdollista Kilpisjärven, Karigasniemen, Kivilompolon, Nuorgamin, Näätämön ja Utsjoen rajanylityspaikoilla vuorokauden ympäri maanantaista 19.7.2021 alkaen.

Norjan puolen rajanylityspaikoilla voi olla liikenteeseen liittyviä rajoituksia, joten matkailijoita pyydetään huomioimaan Norjan viranomaisten voimassa olevat rajoitukset ja ohjeet Norjaan matkustamisesta.


Suomen ja Ruotsin välisellä maarajalla Karesuvannon, Kolarin, Muonion, Pellon ja Ylitornion rajanylityspaikat ovat avoinna henkilöliikenteelle klo 7.00–21.00. Aukioloajan rajoitukset eivät koske tavaraliikennettä eivätkä sellaista välttämätöntä henkilöliikennettä, jolla on perusteltu tarve rajan ylittämiseen aukioloajan ulkopuolella.


Aiemmin tehty valtioneuvoston päätös sisärajavalvonnan jatkamisesta on edelleen voimassa 25.7.2021 asti.


Valtioneuvoston päätös rajavalvonnan väliaikaisesta palauttamisesta sisärajoille tehdyn päätöksen muuttamisesta: https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f80743ffe

Lapin rajavartiosto Raja - tiedote