Hyppää sisältöön

Sisärajavalvonta palautetaan Suomen ja Schengen-maiden väliseen liikenteeseen 28.12. – varaudu ruuhkiin lentoasemilla ja satamissa

Julkaisuajankohta 28.12.2021 13.41
Tiedote

Sisärajavalvonnan palauttamisen takia on odotettavissa, että Helsinki-Vantaan lentoasemalle syntyy ruuhkaa ja jonotusajat ovat pitkiä. Myös muilla lentoasemilla voi esiintyä ajoittaista ruuhkaa. Lisäksi Helsingin ja Turun satamissa matkustajien on syytä varata lisäaikaa ruuhkien vuoksi.

Matkustajamäärät ovat kasvussa erityisesti maahan saapuvassa liikenteessä ja sisärajavalvonnan palauttamisen johdosta on odotettavissa, että Helsinki-Vantaan lentoasemalle syntyy ruuhkaa. 
Pyydämme matkustajia varautumaan ruuhkiin ja pitkiin jonotusaikoihin.

Lentoasemalla on varauduttu sisärajavalvonnan palauttamiseen tila- ja resurssijärjestelyin.

Tallinnan satamassa Rajavartiolaitos neuvoo Suomeen matkustavia henkilöitä vallitsevista maahantulon rajoituksista ja maahanpääsyn edellytyksistä. 

Jokainen voi vaikuttaa rajanylityksen sujuvuuteen toimimalla ohjeiden mukaisesti, ottamalla tarvittavat asiakirjat esiin ennen rajatarkastusta ja suhtautumalla kärsivällisesti. 

Tarkista maahantulon edellytykset ja ohjeet rajanylitykseen Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta: Ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana

Korona Raja - tiedote