Sisärajavalvonnan yhteydessä paljastui kaksi epäiltyä törkeää rattijuopumusta, esitutkinnassa myös valtionrajarikossarja

3.3.2021 13.51
Tiedote

Lapin rajavartioston partio teki sisärajavalvontaan liittyvää maastovalvontaa Muoniossa sunnuntaina 28.2.2021. Jerisjokisuulla partio tarkasti kahden moottorikelkoilla liikkuneen henkilön ajokunnon, ja puhalluskokeiden tulosten perusteella molempia henkilöitä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Heidän ajonsa keskeytettiin ja henkilöt toimitettiin verikokeeseen asian selvittämiseksi. Lapin rajavartiosto toimittaa tapauksen esitutkinnan.

Lapin rajavartiostolla on esitutkinnassa myös tapahtumasarja, jossa sama henkilö on helmikuun alkupuolella useita kertoja ylittänyt Suomen ja Ruotsin välisen valtakunnanrajan pysähtymättä rajatarkastukseen. Rajanylitykset on tehty Pellon ja Ylitornion rajanylityspaikoilla niiden aukioloaikoina. Henkilö ei ole noudattanut liikenteenohjauslaitteiden eikä rajavartiomiehen osoittamia pysäyttämismerkkejä. Henkilöä epäillään kaikkiaan viidestä erillisestä valtionrajarikoksesta. Ainakin joillain ylityskerroilla epäillyn kuljettamassa autossa on ollut mukana toinen henkilö matkustajana, jonka myös epäillään näillä tapahtumakerroilla syyllistyneen valtionrajarikokseen.

Lapin rajavartiosto muistuttaa, että sisärajavalvonnan ollessa palautettuna rajanylittäjä on velvollinen pysähtymään rajatarkastukseen Ruotsin ja Norjan vastaisten rajojen rajanylityspaikoilla. Rajatarkastuksesta saa poistua vasta rajavartiomiehen luvalla. Rajanylityspaikalla on myös noudatettava liikenteenohjauslaitteilla osoitettuja liikennejärjestelyjä sekä rajavartiomiehen antamia ohjeita ja käskyjä.

Lisätiedot: tutkinnanjohtaja Antti Saarinen, p. 0295 425 010 (LR johtokeskus)

Raja - tiedote