Hyppää sisältöön

Rajavartiolaitoksen vuosikertomus 2022 on julkaistu

Julkaisuajankohta 4.5.2023 12.25
Uutinen

Vuonna 2022 Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti turvallisuusympäristöämme perusteellisesti ja pitkäaikaisesti. Muutos vaikutti Rajavartiolaitoksen toimintaan kaikilla sen tehtäväaloilla rajaturvallisuudessa, meriturvallisuudessa ja sotilaallisessa maanpuolustuksessa. Vaikka muutos oli suuri, kohtaamista helpotti johdonmukainen varautuminen.

Vuoden aikana panostimme voimakkaasti toimintakykymme kehittämiseen ja strategiset hankkeemme etenevät suunnitellussa aikataulussa. Myös viranomaisten kykyä toimia yhdessä häiriötilanteissa kehitettiin monin tavoin vuoden 2022 aikana.

Luotettava, ammattitaitoinen ja yhteistyökykyinen

Rajavartiolaitoksen toimintaa ohjaavat arvot ovat kuluneenakin vuonna toteutettujen tutkimusten mukaan välittyneet kansalaisille. T-median Luottamus&Maine 2022 -tutkimuksessa Rajavartiolaitos oli Suomen luotetuin julkishallinnon organisaatio.

Henkilöstötutkimuksen perusteella johtaminen ja lähiesihenkilötyö, vuorovaikutus ja viestintä ovat selkeitä vahvuuksia Rajavartiolaitoksessa. Henkilöstö kokee työnsä tärkeäksi ja työn tavoitteet tunnetaan.

Lue vuosikertomuksemme verkossa: Rajavartiolaitoksen vuosikertomus 2022 (PDF)