Raahen edustalla etsinnät jääalueella

19.2.2021 14.49
Tiedote

Luotsikutterin kuljettajat havaitsivat torstain ja perjantain välisenä yönä hieman puolen yön jälkeen erikoisessa paikassa merialueella liikkuvan valon joka hävisi tai sammui nopeasti.

Luotsikutteri oli ajamassa Raahen sataman suuntaan jäänmurtajan tekemässä väylärännissä kun kutterin miehistö havaitsi valon pohjoisen suunnassa muutaman kilometrin päässä. Miehistö epäili kyseessä olleen moottorikelkan tai mönkijän joka on saattanut ajaa railoon. Alue jossa valon lähteen arvioitiin liikkuvan on jään peitossa, mutta siellä on myös poikkeuksellisen paljon railoja ja niiden synnyttämiä jäätelejä.

Hätäkeskus Oulu hälytti tehtävälle useita Jokilaaksojen pelastuslaitoksen yksiköitä ja ensihoitoyksikön. Meripelastuskeskus hälytti tehtävään Virpiniemen merivartioaseman ilmatyynyaluksen. Alueella oli huono ja haastava ilmailusää, pilvet matalalla ja paikoittain näkyvyyttä rajoittavia lumipyryjä joten Rajavartiolaitoksen päivystävän meripelastushelikopterin hälyttäminen tehtävään ei ollut tarkoituksenmukaista. Pelastuslaitoksen moottorikelkkapartio suoritti alueella etsintää lähes tunnin ajan. Alueella ei havaittu mitään hätään viittaavaa eikä ketään ole ilmoitettu kadonneeksi.

Raja - tiedote