Hyppää sisältöön

Olisiko sinusta rajavartijaksi?

Julkaisuajankohta 31.1.2024 15.09
Uutinen
Rajavartija katsoo metsämaisemaa selkä kohti kamera.

Hae tammikuussa 2025 alkavalle rajavartijan peruskurssille nyt!

Haluaisitko tehdä tärkeää ja monipuolista työtä osana Suomen kokonaisturvallisuutta?

Raja- tai merivartijaksi voi valmistua Suomessa vain rajavartijan peruskurssilta Raja- ja merivartiokoulusta. Rajavartiolaitos kouluttaa rajavartijat rajavartijan peruskurssilla, jonka opintonsa hyväksytysti suorittaneet ja virkaannimittämiskelpoiset opiskelijat nimitetään rajavartijan virkaan.

Kurssin jälkeen suurin osa aloittaa työuransa rajatarkastustehtävissä, mutta kokemuksen myötä rajavartija voi erikoistua moniin tehtäviin, esimerkiksi rikostorjuntaan tai koiratoimintaan.

Tavoitteena valmiudet rajavartijan tehtäviin

Rajavartijan peruskurssi on vuoden kestävä koulutus, joka järjestetään Raja- ja merivartiokoululla Imatralla. Koulutus on monipuolinen ja haastava. Opintoihin kuuluu muun muassa rajatarkastusten, rajojen valvonnan, voimankäytön, kielten ja liikunnan opetusta. Opinnot sisältävät luokkaopetusta, käytännön harjoituksia sekä itseopiskelua. Kurssiin sisältyy lisäksi työssäoppimista tulevissa hallintoyksikössä.

Hae rajavartijakoulutukseen sähköisesti viimeistään 25. huhtikuuta

Sähköinen haku tammikuussa 2025 alkavalle rajavartijan peruskurssille on auki 25.4.2024 saakka Valtiolle.fi-palvelussa. Aloituspaikkoja on 60 ja valintakokeet järjestetään kesällä 2024.

Lisätietoja koulutuksesta, hakemisesta ja valintakokeista löydät osoitteesta raja.fi/rajavartijakoulutus.
 

Raja- ja merivartiokoulu Rajavartiolaitos