Hyppää sisältöön

Olisiko sinusta raja- tai merivartijaksi? − Hae rajavartijan peruskurssille nyt

Julkaisuajankohta 17.2.2023 11.55
Uutinen
Rajavartijat marssivat muodostelmassa.

Raja- ja merivartijaksi voi työllistyä vain käymällä rajavartijan peruskurssin. Vuoden kestävä monipuolinen ja haastava koulutus järjestetään Raja- ja merivartiokoululla Immolassa, Imatralla. Kaikki peruskurssin suorittaneet ja virkaannimittämiskelpoiset rajavartijat nimitetään Rajavartiolaitoksen vakituiseen virkaan.

Haku rajavartijan peruskurssille on auki 25. huhtikuuta saakka. Katso ohjeet hakeutumiseen ja lähetä hakemuksesi Valtiolle.fi-palvelussa. Olemme päivittäneet valintapisteitä viime vuodesta, joten tarkastathan ne hakuoppaasta.

Rajavartijan peruskurssilla suuntaudutaan eri työtehtäviin maalla, merellä ja ilmassa

Valtaosa opiskelijoista valmistuu rajatarkastustehtäviin, mutta kokemuksen myötä voi erikoistua moniin erilaisiin työtehtäviin, kuten rikostorjuntaan tai koiranohjaajaksi.

Tällä hetkellä haemme myös opiskelijoita Vartiolentolaivueeseen ilma-alusasentajiksi sekä merivartiostoihin merivartija/sukeltajan tehtäviin. Merivartija/sukeltajat työskentelevät vartiolaivoilla kansimiehinä ja sukellustehtäviä tehdään oman toimen ohella.

Rajakoira ja rajavartijat kiipeävät portaita raja-alueella.

Rajavartija voi työskennellä myös rajakoiran ohjaajana. Ohjaajan koulutukseen voivat hakea rajavartijat, joilla on vähintään vuosi työkokemusta Rajavartiolaitoksessa.

Raja - uutinen Raja- ja merivartiokoulu