Ohjeita liikuttaessa maastossa Ruotsin ja Norjan vastaisilla rajoilla

31.3.2021 17.41
Tiedote

Keväiset kelit ovat juuri nyt parhaimmillaan pohjoisessa maastossa ja luonnossa liikkumiselle. Lumitilanne sallii vielä hyvin liikkua maastossa eri tavoin. Lapin rajavartiosto muistuttaa, että sisärajavalvonnan ollessa palautettuna Ruotsin ja Norjan vastaisille rajoille, valtakunnan rajan ylittäminen on luvallista ainoastaan ilmoitettujen rajanylityspaikkojen kautta. Liikuttaessa maastossa Ruotsin ja Norjan vastaisten rajojen lähellä on pysyteltävä Suomen puolella.

Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisillä rajajoilla voi liikkua jäätä pitkin siten, ettei rantaudu toisen valtion alueelle. Länsirajalla voi liikkua myös järvillä, mutta kulkeminen Ruotsin puolelle järveä pitkin ei ole sallittua, esimerkiksi Kilpisjärvellä.

- Sisärajavalvonnan lisäksi viranomaiset valvovat pääsiäisen aikaan yleisemminkin Lapin alueella maastoliikennettä. Hyvät kevät kelit saavat perinteisesti ihmiset liikkeelle. Teemmekin yhteispartiointia poliisin kanssa maastossa eri puolilla Lappia, Lapin rajavartioston apulaiskomentaja everstiluutnantti Janne Kurvinen kertoo.

- Vesistöillä liikuttaessa kannattaa kuitenkin nyt olla varovainen, jäätilanne on voinut tutussakin paikassa muuttua nopeasti heikoksi. Ja jos ei ole paikallistuntemusta, niin erityisesti jokialueilla liikkumista kannattaa välttää, apulaiskomentaja Kurvinen toteaa.


 

Raja - tiedote