Hyppää sisältöön

Länsi-Suomen merivartiostolta huomionosoitus siviilihenkilölle ansiokkaasta toiminnasta meripelastustapahtumassa

1.10.2021 13.39
Tiedote
Palkittu siviilihenkilö vasemmalla ansiolevyke kädessään ja LSMV apulaiskomentaja oikealla virkavaatteet päällä

Länsi-Suomen merivartioston apulaiskomentajalla, komentajakapteeni Ilja Iljinilla oli mieluinen tehtävä luovuttaa Rajavartiolaitoksen pronssinen ansiolevyke kunniakirjoineen Eerik Hyytiälle, tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta ihmishengen pelastamiseksi merihädästä.

Eerik Hyytiä oli ollut syyskuun alkupuolella oman mökkinsä edustalla kalastamassa, kun oli havainnut, että jotain poikkeuksellista oli tapahtumassa läheisen niemen takana. 

Yksin perämoottoriveneellä liikkeellä ollut mies oli yrittänyt saada veneensä perämoottoria kunnolla ala-asentoon ja samalla horjahtanut, kaatanut veneensä ja joutunut vedenvaraan. Pelastusliivejä tai muutakaan kelluttavaa miehellä ei ollut päällään. Onnettomuuspaikka oli melko lähellä rantaa ja  vedenvaraan joutuneen vaimo yritti yksin pelastaa miestään Hyytiän saapuessa paikalle. Hyytiä onnistui vetämään puolitajuttoman miehen maihin ja asetti hänet kylkiasentoon. Mies saatiin virkoamaan ennen ensimmäisten viranomaisyksiköiden saapumista paikalle ja hänen vaimoltaan saatiin myös varmistus, että mies oli ollut liikkeellä yksin. 
Eerik Hyytiän johdonmukainen ja ripeä toiminta tilanteessa pelasti mitä todennäköisimmin jo lähes hukuksissa olleen miehen hengen, sillä hänen vaimonsa ei olisi yksin saanut pelastettua miestään eikä vedettyä häntä rantaan. 

Onnettomuuden uhrilla ei ollut pelastusliivejä päällään ja tapahtuma on jälleen kerran muistutus siitä, kuinka tärkeää pelastusliivit olisi pukea päälle aivan lyhyttäkin matkaa tai esimerkiksi lähellä kotirantaa tapahtuvaa kalastelua varten.  
 

Länsi-Suomen merivartiosto Raja - tiedote