Hyppää sisältöön

Länsi-Suomen merivartiosto palkitsi meripelastustapahtumassa kunnostautuneet siviilihenkilöt

16.9.2021 14.14
Tiedote
Mies ja nainen poseeraavat palkinnot kädessään kameralle ja hymyilevät, heidän vieressään merivartioston apulaiskomentaja virka-asussa
Palkitut Jenni ja Kaj Päiviö sekä LSMV:n apulaiskomentaja Ilja Iljin.

Länsi-Suomen merivartioston esikunnassa vietettiin kuluneella viikolla lämminhenkistä palkitsemistilaisuutta, kun Jenni ja Kaj Päiviö olivat saapuneet vastaanottamaan Rajavartiolaitoksen pronssisen ansiolevykkeen tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta ihmishengen pelastamiseksi merihädästä elokuussa 2021.

Ansiolevykkeen kunniakirjalla luovutti vartioston apulaiskomentaja, komentajakapteeni Ilja Iljin. Palkitsemisen jälkeen, kahvittelun lomassa oli hyvä hetki käydä tapahtumat kertaalleen vielä läpi ja Päiviöille esiteltiin myös vuorossa olevan meripelastusjohtajan toimesta meripelastuskeskuksen toimintaa sekä prosessia, joka käynnistyy hätäpuhelusta.
 

Päiviöt olivat olleet veneilemässä elokuisena viikonloppuna, kun he huomasivat kauempana vedenvarassa olevan henkilön. He aloittivat välittömästi paikalle päästyään pelastustoimenpiteet ja saivat pideltyä vedenvarassa olevan henkilön pinnalla siihen saakka, kunnes ensimmäinen pelastusyksikkö oli kohteessa. Pelastettu henkilö oli ollut yksin liikenteessä pienellä pulpettiveneellä, pudonnut veteen eikä ollut päässyt veneen kyytiin enää omin voimin.  Hänellä ei ollut pelastusliivejä päällään ja oli kertonut myöhemmin merivartioston partiolle, että sivullinen oli tullut aivan viime hetkellä paikalle ennen kuin hän olisi vajonnut pinnan alle.  


Pariskunta Päiviö toimi tilanteessa esimerkillisesti ja ansaitsevat suuret kiitokset. Jokaisen vesilläliikkujan apu hätätilanteissa on joskus jopa korvaamatonta, sillä viranomaiset eivät ole aina hätätilanteessa välittömästi paikalla auttamassa. Ilman pelastusliivejä vedenvarassa olleen henkilön kohtalo olisi voinut olla todella murheellinen, mikäli Jenni ja Kaj Päiviö eivät olisi osuneet tapahtumapaikalle ajoissa, joten tapahtuma on myös hyvä muistutus pelastusliivien käyttämisen tärkeydestä. 

Länsi-Suomen merivartiosto Raja - tiedote