Hyppää sisältöön

Kevättä kohti

27.4.2021 12.28
Tiedote

Tehtävämäärät lisääntyy, mutta kolea sää hillitsi merellä liikkumista.

Länsi-Suomen merivartiosto jatkaa sisärajavalvontaa valvomillaan rajanylityspaikoilla. Valtioneuvoston viimeisimmän päätöksen mukaisesti sisärajavalvontaa jatketaan 25.5.2021 asti. Liikennemäärät ovat pysyneet lähes ennallaan. Pientä kasvua on tapahtunut Torniossa, mutta sekin näyttää toistaiseksi tasaantuneen. 

Kevään edetessä tehtävämäärät merialueella ovat kääntyneet nousuun. Edeltävällä viikolla tehtäviä oli kaikkia 24 kappaletta (sitä edeltävä viikko 21 kpl). Merellisten tehtävien osalta korostui tuki muille viranomaisille. Näitä tehtäviä oli edellisellä viikolla yhteensä 17 kappaletta (Terveystoimi 5 kpl, poliisi 9 kpl, pelastustoimi 2 kpl ja lentopelastuspalvelu 1 kpl). Kokonaisuutena liikenne merialueella oli vähäistä johtuen koleasta säästä. Jäätilanne on koko alueella varsin heikko ja jäälle menemistä on syytä välttää. Viime viikolla pelastettiin kaksi jäiden läpi pudonnutta potkukelkkailijaa, mutta onneksi vakavammalta vältyttiin. 

Länsi-Suomen merivartiosto otti käyttöön ensimmäisen uuden rannikkovartioveneen (RV20 – luokka) tämän vuoden alkupuolella. Kyseiseen veneeseen kuuluu myös vesijetti (SafeRunner), jota voidaan käyttää erilaisiin tehtäviin. Kyseisen vesijetin voimin pelastettiin edellisellä viikolla kolme henkilö konevikaisesta veneestä olosuhteissa, joissa muun kaluston käyttäminen olisi ollut haastavaa. Tässä tapauksessa vesijetti soveltui erinomaisesti tehtävään ja saavutti kohteen nopeasti. Viranomaisnäkökulmasta toimivan ja uuden aikaisen kaluston merkitys kasvaa erityisesti silloin, kun olosuhteet ovat vaativat. Monipuolinen, monikäyttöinen ja uuden aikainen kalusto toimii meidän kaikkien turvana.

Länsi-Suomen merivartiosto toivottaa turvallista alkanutta viikkoa!

Raja - tiedote