Kevät tekee tuloaan

6.4.2021 15.56
Tiedote

Siitäkin huolimatta pääsiäisen alusviikko oli edeltäjäänsä rauhallisempi Länsi-Suomen merivartioston toiminta-alueella. Kokonaisuutena tehtäviä on kymmenen, kun edeltävällä viikolla niitä on 18.

Jäätilanne on muodostunut erittäin heikoksi ja arvaamattomaksi. Siitäkin huolimatta jääkentällä tavataan edelleen liikkujia. Samaan aikaan on veneilykausi alkamassa ja pääsiäistä vietettiin myös saaristossa. Hajoava jää ja kovat tuulet aiheuttivat sen, että vedessä ja väyläalueilla on rannasta liikkeelle lähtenyttä materiaalia, kuten tukkeja, laiturin osia jopa betoniponttonilaituri. Jos veneilykautesi on jo alkanut, niin muista tähystyksen tärkeys ja suhteuta nopeutesi vallitseviin olosuhteisiin, niin että ehdit väistämään yllättäviäkin esteitä.

Länsi-Suomen merivartiosto jatkaa edelleen sisärajavalvontaa valtioneuvoston päätösten mukaisesti. Pääsiäisviikon aikana aloitettiin viisi uutta esitutkintaa ja kirjoitettiin viisi sakkorangaistusta rajanylitysliikenteeseen liittyen. Viime aikoina ovat lisääntyneet tapaukset, joissa samat henkilöt yrittävät toistuvasti rajan yli ilman riittäviä perusteita. Edeltävällä viikolla mm. Tornissa otettiin kiinni kahdesti henkilö, joka pyrki Suomen maahantulokiellon voimassa ollessa.

Länsi-Suomen merivartiosto toivottaa turvallista kevään alkua!
 

Raja - tiedote