Kainuun rajavartioston apulaiskomentaja vaihtuu 1.5.2021

8.4.2021 15.05
Tiedote

Kainuun rajavartioston apulaiskomentaja vaihtuu ja esikunnassa tapahtuu muitakin henkilöstömuutoksia 1.5.2021 alkaen.

Kainuun rajavartioston apulaiskomentajana huhtikuusta 2019 alkaen työskennellyt everstiluutnantti Jarkko Kolehmainen siirtyy uusiin tehtäviin Rajavartiolaitoksen esikuntaan 1.5.2021 alkaen. Kolehmaisen siirtyessä uusiin tehtäviin hoitaa Kainuun rajavartioston apulaiskomentajan tehtävää 1.5. – 30.6.2021 määräajan majuri Mikko Kauppila ja 1.7.2021 alkaen tehtävään astuu everstiluutnantti Tommi Tiittanen, joka siirtyy Kainuun rajavartiostoon Rajavartiolaitoksen esikunnasta rajaturvallisuusasiantuntijan tehtävästä.

Tehtävässään viimeistä kuukautta toimiva everstiluutnantti Jarkko Kolehmainen toteaa, että on ollut kunnia ja antoisaa saada toimia Kainuun rajavartioston apulaiskomentajana tämän noin kahden vuoden ajan. ”Kainuun rajavartiostossa on aina ollut hieno yhdessä tekemisen meininki, mikä ulottuu myös hyvin toimivaan ja tuloksekkaaseen yhteistyöhön muiden Kainuussa ja Koillismaalla toimivien viranomaisten kanssa. Lämmin kiitos ammattitaitoisille, yhteistyökykyisille ja luotettaville Kainuun rajavartioston rajaturvallisuuden ammattilaisille sekä yhteistyökumppaneillemme. Toivotan Teille kaikille menestystä tehtävissänne ja näinä poikkeuksellisina aikoina lujaa terveyttä!”

Kainuun rajavartioston apulaiskomentaja vastaa Kajaanissa toimivan esikunnan työskentelystä. Esikunnan tehtävänä on muun muassa tukea ja ohjata Kainuun rajavartioston rajavartioasemien ja rajanylityspaikkojen toimintaa. Esikunnan henkilöstötoimistossa, johtokeskuksessa ja rajatoimistossa työskentelee noin 30 henkilöä. Samassa toimipisteessä Kajaanissa työskentelee myös Rajavartiolaitoksen esikunnan henkilöstöä henkilöstö- ja taloushallinnon sekä teknillisen alan tehtävissä.

Majuri Mikko Kauppilan hoitaessa apulaiskomentajan tehtäviä, toimii Kainuun rajavartioston rajatoimiston päällikkönä kapteeni Jouko Kinnunen. Jouko Kinnusen seuraajana rajatarkastusupseerin tehtävissä aloittaa 1.5.2021 lukien kapteeni Vesa Heikkinen.

Lisätietoja: toimistopäällikkö, majuri Mika Keränen, +35829 42 4000 (vaihde)

Raja - tiedote